Kaksplus.fi

Saanko esitellä, tässä on...

12. heinäkuuta 2017

Kuten jo pitkään mukanani olleet lukijani tietävät, mä kirjoitan blogiani omana itsenäni ja avoimesti. Mä olen pohtinut tätä asiaa pitkään ja keskustellut siitä Niken kanssa monta kertaa. Tällainen päätös on kuitenkin tosi vaikea tehdä, koska se ei koske vain meitä itseämme. Kyse on kuitenkin meidän lapsestamme, hänen turvallisuudestaan ja oikeudestaan yksityisyyteen.

Suunnittelen usein päivisin, että tänään teen postauksen. Innostus kuitenkin lopahtaa siinä vaiheessa, kun tajuan, ettei lapseni saisi näkyä kuvissa. Näinhän silloin aikoinaan päätettiin Niken kanssa. Se ei kuitenkaan tunnu yhtään luontevalta mulle. En mä osaa piilotella mun elämäni rakkautta, päivieni iloa! Haluan jaksaa sen kaiken teidän kanssanne. Vielä enemmän väärältä on tuntunut kutsua poikaani Pärskyksi. Ei hän enää näytä tai tunnu yhtään Pärskyltä. Mua on joka kerta ärsyttänyt kirjoittaa se kutsumanimi tänne blogiini. Eri asia oli silloin, kun en tiennyt miltä hän näyttää tai minkälainen persoona lapsellani on. Hän ei vain enää tunnu Pärskyltä.Koska blogini on mulle tosi tärkeä, voisi sanoa melkein henkireikä, oma hetki oman rakkaan harrastuksen parissa, haluan panostaa blogiini kunnolla ja haluan sen näyttävän minulta. Olisi mahtavaa, jos blogini esimerkiksi jonakin päivänä voisi tuoda rahallista helpotusta meidän aina tiukkaan rahalliseen tilanteeseemme. Minä olen kunnianhimoinen blogini suhteen. ;) Päätin, että nyt alan panostamaan tähän täysillä, ja ottamaan hetkiä bloggaamiseen. 

Edellä mainituista syistä johtuen, olen siis päättänyt pyörtää sanani. Olen päättänyt esitellä teille poikani. En olisi uskonut, että muutan mieleni, mutta tämä vaihtoehto tuntuu nyt meille luontevimmalta, vaikka varmasti moni vanhempi on asiasta eri mieltä. Jokainen tekee, kuten parhaimmalta itselle tuntuu.


Saanko siis esitellä ihanan poikani Noelin. Kokonimeä en tietenkään paljasta, mutta Noelin tulette tapaamaan blogissani entistä useammin. Rakkaalla lapsella on toki monta nimeä, joita tulen varmasti itseni tuntien viljelemään täällä blogissakin. ;)

Pojan etunimen taustalla ei ole sen kummempaa tarinaa. Se oli vain ainoa pojan nimi, josta molemmat tykättiin tosi paljon. Meillä olisi ollut tytölle ainakin viisi nimeä, pojalle vain tämä yksi. Saa nähdä miten käy, jos seuraava lapsemmekin on poika. Jääköhän hän nimettömäksi? No, ehkä ei sentään. ;) Oltiin muuten molemmat tosi yllättyneitä, että Noel oli viime vuonna kymmenen suosituimman pojan nimen joukossa. Meistä kumpikaan ei nimittäin tiennyt yhtäkään Noelia, minäkin olin vain yhtä samannimistä poikaa opettanut joskus. Ei sillä siis ole meille väliä, koska emme tavoitelleet nimen erikoisuutta. Halusimme vain kauniin nimen pojallemme. Noel muuten tarkoittaa ranskaksi joulua. 


Kuten jo edellisessä postauksessani mainitsin, Noel täytti viime sunnuntaina 8kk. Tänään käytiin neuvolalääkärissä sen kunniaksi. Oltiin Niken kanssa varmoja, että kymppi olisi mennyt rikki painossa, mutta paino olikin 9120g (8320g, suluissa 6kk neuvolan mitat). Huomasin pari viikkoa sitten, että muutamat housut ovat jääneet lyhyiksi, eikä ihmekään, kun terveydenhoitaja mittasi Noelin pituudeksi 72cm (66,8cm). Poitsu sai kehuja hienosta kasvusta keskikäyrällä. Kaikki oli muutenkin oikein mallikkaasti, eikä huolenaiheita herännyt minkään suhteen.

Meillä on vielä toistaiseksi ollut Niken kanssa helppoa vauhdikkaan poikamme kanssa. Hän liikkuu peruuttamalla ja kierimällä, mutta ottaa silloin tällöin myös vahingossa ryömimisliikkeitä eteenpäin. Me nautimme vielä siitä, ettei pojan perässä tarvitse jatkuvasti juosta, vaan pystymme luottamaan siihen, että hän on parin metrin säteellä siitä, minne hänet jätimme! Konttausasentoa hän on alkanut harjoittelemaan paljon; sylissä tai sängyssä twerkkaa eli heiluttaa pyllyään konttausasennossa samalla naureskellen. Noel nauttii edelleen ruokailuhetkistä ja syö kuudella hampaallaan pureskellen aina intoa puhkuen! Hän on tosi taitava käsittelemään ruokaa käsissään ja suussaan. Pinsettiote löytyi muutama viikko sitten.


Noel on edelleen tosi kiinnostunut häntä ympäröivästä maailmasta. Hän on selvästi tarkkailija luonteeltaan, kuten mäkin olen. Hän jännittää alkuun uusia ihmisiä tavatessaan tai kylään mennessä, mutta rentoutuu jonkun ajan kuluttua onneksi. Noppe on tyytyväinen, iloinen ja leikkisä vauva! Hän naureskelee paljon – varsinkin isin kanssa hömpötellessä. Hän ei itke kuin nälästä tai kovasta väsymyksestä. Hän viihtyy yllättävän pitkiä toveja itseksensä leikkien lattialla ja nauttii TOSI paljon kirjojen lukemisesta. Mä ostinkin hänelle viime kirppisreissulta viisi pahvisivuista kirjaa, jotka on luettu jo monta kertaa läpi. Noel seuraa sivuja tarkasti ja hytkyy innoissaan sylissäni koko lukuhetken ajan.

Noel nukahtaa yksin sänkyynsä ja kiljahtelee heräämisen merkiksi. :) Yöllä hän herää 2-3 kertaa tissille, mutta mua yöimetykset eivät onneksi häiritse. Nukahdan aina itse heti kun saan laitettua tissin suuhun ja jossain vaiheessa herään nostamaan Noelin takaisin sivuvaununa olevaan pinnasänkyyn. Olisihan se toki ihana saada nukkua useampi tunti putkeen, mutta en tunne itseäni kuitenkaan väsyneeksi tällä hetkellä. Parina viime viikkona yöt ovat tosin olleet tavallista levottomampia, koska liikkuminen on selvästi tullut pojan uniin. Hän kääntyilee paljon, kieriskelee, vaeltaa sängyssä ja heräilee öisin. Muistaakseni tämä on ikävaiheelle hyvin tyypillistä ja ohimenevä vaihe. :)

Meillä on onni olla näin ihanan, tyytyväisen ja onnellisen pojan vanhempia. Haluan jakaa ilomme  ja onnemme tästä lähtien teidänkin kanssa! 

19 kommenttia :

 1. Oooh, ihana nimi :) Hän on suloinen!

  VastaaPoista
 2. Ihana poika ja ihana nimi! Haha, en tiedä huomasitko mut sanoit kerran nimen vahingossa joko Snäpissä tai Instastoryssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 :)

   Joo, huomasin, että lipsahti. :D Ajattelin sit, et ehkä moni kuuntelee ilman ääniä. :DD

   Poista
  2. Nikke huomautti, että olin kirjoittanut vähän hassusti tänne. :D Hups... Tarkoitin siis, että katselee ilman ääntä. x)

   Poista
 3. Ihana nimi <3 Tunnen pari muutakin Noelia ja se olis ollut varmasti meilläkin yksi hyvä nimivaihtoehto, mutta ei viitti kaikkien kavereiden pojilla olla samaa nimeä :D

  VastaaPoista
 4. Ihana nimi! Mäkin huomasin, että sanoit sen vahingossa instassa, mutta eipä se varmasti haittaa kun päätit sen tännekin nyt julkaista :) Itse en osaa ajatella, että haittaisiko itseä vai ei kun ei lapsia ole. Mielestäni se on jokaisen vanhemman oma päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! On yhtä monta tyyliä olla vanhempi kuin maailmassa on vanhempia. ;)

   Hehee, olitpas sinäkin tarkkana! :D

   Poista
 5. Mää kuulin kans instastoryssa ja ajattelin jo sillon, että on tosi ihana nimi! Ja poika todella on ihan Noelin näkönen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, että Noel on ihan Noelin näköinen. :) <3

   Sinäkin siellä oot ollut tarkkana kuin porkkana! :D

   Poista
 6. Aivan ihana muru <3 meillä kans Noel kävi mielessä, mut Oliver voitti :D mä oon kans miettiny, että haluisin niin pistää niitä parhaimpia otoksia, mutta päätös on tehty. Ei laiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliver on myös ihana nimi! :) <3

   Kunnioitan päätöstänne! :)

   Poista
 7. Ihana veitikka ja kaunis nimi! <3 Kannattaa ehdottomasti tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntuu ja varsinkin blogissa aitous on ihan kaikki, joten varmasti se myös näkyy ulospäin, jos sinustakin on tuntunut väkinäiseltä kirjoittaa tiettyjen rajoitteiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna! :)

   Aivan totta! Nyt on kyllä helpompi olla täällä blogin puolella. Oon muutenkin ihan älyttömän huono pitämään salaisuuksia... :D

   Poista
 8. Ihana Noel 😊 mullakin oli alkuun tytöllä bloginimenä Tuhina. Sillon vastasyntyneelle se olikin hyvä mut 1,5v rämäpäälle ei oikein 😅 toki alkuun kirjotin nimimerkillä muutenkin 🙈 mut sit kun toinen lapsi oli tulossa ja tyttö täytti 2v päätin vaihtaa bloginimen lempinimeksi ja uudesta vauvasta aloin kirjottaa lempinimellä sitten heti ku nimi oli annettu, tosin edelleen ukko on aina välillä vauva 😅🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mäkin mietin lempinimen käyttöä, mutta totesin, että ihan varmasti mä jossain välissä flow-tilassa kirjoittaisin oikean nimen kuitenkin. :D Sählä mikä sählä...

   Poista